15-12-2020 09:00

Jullie hebben het vast allemaal gehoord: vanaf vandaag tot en met 19 januari is alle binnensport geannuleerd.

Er vinden dus in deze periode geen trainingen plaats binnen, zowel voor de jeugd als voor de senioren.

 

Speelsters tot 18 jaar mogen nog wel buiten trainen, ware het niet dat het sportpark sluit in de periode van 19 december tot en met 10 januari 2021.  Deze drie weken is ook het buiten trainen niet mogelijk.

 

We hopen allemaal op een snelle vermindering van het aantal besmettingen. Iedereen snakt naar samen sporten en wedstrijden spelen en vooral naar gezelligheid. Maar het allerbelangrijkste is dat we gezond blijven en onze omgeving ook gezond houden.

 

Maak er ondanks de beperkingen een liefdevolle Kerstmis van en we zien elkaar zeker weer in 2021.

 

Bestuur NDZW

 


13-10-2020 22:00

Het gonsde al de hele dag en vanavond is het bevestigd: vanwege de snel oplopende COVID-19 besmettingen moeten er opnieuw drastische maatregelen genomen worden die direct van invloed zijn op onze sportbeoefening.

 

Vanaf morgen, 22:00 uur, wordt het volgende doorgevoerd.

 • Sportkantines blijven dicht, maar ook douches en kleedkamers worden gesloten. 
 • Voor jeugd en senioren gaat het volgende in:

 

Jeugd

 • Trainingen gaan door
 • Geen competitiewedstrijden
 • Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn toegestaan

Senioren

 • Sporten op 1,5 meter met maximaal 4 personen
 • Geen competitiewedstrijden

We wachten nog op een uitwerking van onze sportbond, het KNKV, zodat we weten wat dit voor effect zal hebben op de rest van de buitencompetitie en de start van de binnencompetitie. Uiteraard denken bestuur en TC na hoe ze met deze maatregelen - die broodnodig zijn - toch zoveel mogelijk leden aan het sporten kunnen houden!

We komen snel bij jullie terug.

28-09-2020 21:30

De overheid heeft zojuist in de persconferentie weer strengere maatregelen aangekondigd. 

Vanaf morgen worden alle sportwedstrijden gespeeld zonder publiek. 

 

Dat betekent ook dat er bij NDZW de komende drie weken helaas geen publiek naar onze wedstrijden kan komen kijken. 

Wij willen daarom ouders en andere supporters vragen de komende drie weken niet naar het sportpark te komen. 

 

Daarnaast zal ook de kantine van sportpark Haarsteeg niet open zijn de komende drie weken.

 

04-08-2020 22:00

Vanaf morgen startten de trainingen voor de senioren weer op Sportpark Haarsteeg. De jeugdteams mogen vanaf 11 augustus ook weer starten met trainen. Houd je hierbij te allen tijde aan de volgende regels:

 

 • Overal op het sportpark wordt 1,5 meter afstand gehouden, behalve tijdens het sporten.
 • Neem nog steeds je eigen bidon mee.
 • Seniorenleden mogen vanaf vandaag weer gebruik maken van de kleedkamers op het sportpark en dus ook douchen. Voor jeugdleden is dit tot nader order nog niet mogelijk.
 • Vanaf 20 augustus is de kantine weer geopend, maar hier mag alleen gezeten worden in de daarvoor bestemde zitjes. Er wordt verzocht met pinpas te betalen.

30-04-2020 23:00

Vanaf 6 mei worden de trainingen van de jeugdteams hervat. Deze zullen plaatsvinden op het kunstgras aangezien alle velden zijn ingezaaid en pas medio juli weer beschikbaar zijn. 

Zorg dat alle regels, in de afbeelding hiernaast, duidelijk zijn en dat je je hieraan houdt.

Als je vragen hierover hebt, spreek de corona coördinator aan of stuur een mail naar dkv.ndzw@gmail.com 

Afhankelijk van het team waarin je speelt en de regels die voor de leeftijdsgroepen gelden,  wordt er door de trainsters een passende training gemaakt. 

 

Daarnaast willen wij nog een keer benadrukken dat niemand verplicht is om te komen trainen. Als je om wat voor reden dan ook liever niet komt sporten in groepsverband is dit uiteraard geen probleem. Zorg dan alleen wel dat je trainster hiervan op de hoogte is. 

23-4-2020 17:30

Afgelopen dinsdag 21 april heeft het kabinet versoepeling aangekondigd van enkele maatregelen tegen het coronavirus. Een daarvan is dat vanaf 29 april kinderen tot 12 jaar buiten in teamverband mogen sporten. Kinderen in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar ook, maar op 1,5 meter afstand van elkaar.  Voor leden boven de 18 jaar verandert er op dit moment helaas nog niets. 

Het KNKV heeft aangekondigd deze week met een protocol te komen dat duidelijkheid geeft over wat wel en niet te doen in de korfbalsport. Wij wachten dit protocol af. Ondertussen zijn het bestuur en de technische commissie van NDZW samen met de gemeente druk bezig om te kijken hoe deze versoepeling invulling kan krijgen.

Daarnaast vindt er uiteraard ook overleg plaats tussen NDZW en VV Haarsteeg. Aangezien op dit moment de velden (ook ons veld) in onderhoud zijn, en dus de komende weken niet gebruikt kunnen worden, wordt ook hier naar een oplossing gezocht.

 

Zodra er meer bekend wordt en NDZW een invulling heeft gevonden, wordt dit uiteraard gecommuniceerd naar alle leden. 

 

25-03-2020 20:30 uur

Afgelopen maandag heeft het KNKV nieuwe besluiten genomen naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de overheid.

 

Het KNKV roept alle verenigingen op hun deuren tot 1 juni te sluiten. Het bestuur van NDZW volgt dit besluit op.

Dat betekent dat het tweede deel van de veldcompetitie niet gespeeld wordt.

Over de afwikkeling van zowel de binnen- als buitencompetitie neemt het KNKV uiterlijk 6 april een besluit

Het volledige bericht van het KNKV is hier te vinden. 

 

16-03-2020 21:00 uur

Het KNKV heeft een op basis van de aanvullende maatregelen van 15 maart het volgende besloten.

 

Zaalseizoen:

Wedstrijdkorfbal (senioren 1)
Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  - neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.

 

Breedtekorfbal (midweek & jeugd)

Het bondsbestuur heeft besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen.

Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

 

Veldcompetitie:
Het KNKV heeft besloten alle duels in de veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie.

De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

 

Het volledige besluit van het KNKV is hier te vinden. 

 

15-03-2020 18:30 uur

De Nederlandse overheid heeft zojuist alle maatregelen verlengd tot 6 april. Dit betekent dat er tot die tijd niet gekorfbald zal worden.

Deze week komt het KNKV met antwoord op de vraag hoe de competities nu verder gaan.

 


13-03-2020 20:30 uur

De evenementencommissie van NDZW heeft samen met VV Haarsteeg besloten de vriendinnentraining van 3 april niet door te laten gaan. Zodra er meer bekend is, wordt gekeken voor een nieuwe datum. 

Het bericht van VV Haarsteeg lees je hier

 

12-03-2020 19:30 uur

Het KNKV heeft zojuist besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

 

NDZW volgt dit advies op. Dit betekent dat er in maart geen trainingen zullen plaatsvinden. Mocht dit advies aangepast worden, stelt NDZW haar leden uiteraard op de hoogte. 

Wat dit betekent voor de zaalcompetitie is op dit moment nog niet bekend. Het KNKV verwacht begin volgende week hier meer informatie over te kunnen geven.

Het volledige bericht van het KNKV vind je hier

 

11-03-2020 11:00 uur

Het KNKV heeft zojuist alle uit- en thuiswedstrijden korfbal tot en met 15 maart in Brabant afgelast. Het KNKV komt per competitie zo snel mogelijk met inhaaldata voor deze wedstrijden. Uiteraard houdt NDZW haar leden hiervan op de hoogte. 

 

Naar aanleiding van dit besluit van het KNKV heeft het bestuur van NDZW besloten ook alle training op donderdag 12 maart af te gelasten. 

 

10-03-2020 20:30 uur

De afgelopen dagen volgen de berichten over Corona elkaar in snel tempo op. Ook NDZW krijgt van haar leden vragen hierover.

NDZW volgt de aanwijzingen en adviezen van de GGD, RIVM en KNKV. Die zullen inmiddels algemeen bekend zijn, maar voor de zekerheid hierna nogmaals op een rij:

 

 • Goed je handen wassen (20 seconden), hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Deze algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 • Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond 9 maart 2020 ook opgeroepen om geen handen te schudden. Doe dat dus ook niet tijdens trainingen of wedstrijden.
 • Blijf thuis bij acute luchtwegklachten en/of koorts.
  Dit geldt voor zowel spelers, als trainers, als andere vrijwilligers. Geef dit op tijd door aan de leiding van jouw team.

 

Inwoners van Noord-Brabant Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt Brabanders gevraagd sociale contacten te beperken.

Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn, dus ook niet naar korfbal.

Deze oproep blijft gelden tot en met maandag 16 maart.

 

Meer informatie Meer informatie is te vinden op www.rivm.nl en op www.rijksoverheid.nl/coronavirus